مدیریت خانواده از اصول زندگی جمعی و مسالمت آمیز است. خانواده نمونه بارز یک جامعه کوچک است که انواع مختلفی دارد. همچنین تعاریف و وظایف آن در فرهنگ های مختلف متفاوت خواهد بود. افراد هر چه ارتباط بهتری با خانواده خود داشته باشند؛ در جامعه نیز به شکل موثرتری عمل خواهند کرد. گرچه همیشه اینگونه نیست و گاهی خانواده است که سبب بروز مشکلاتی برای افراد میشود. اما به طور کلی آنها همیشه از ما حمایت کرده و سبب شکل گیری شخصیت و ویژگی های رفتاری متفاوتی در ما میشوند. خانواده نیز برای کنترل اوضاع و همچنین داشتن زندگی بهتر، از سیاست ها و برنامه ریزی هایی استفاده میکند. در این مقاله اصول مدیریتی خانواده ها را از جنبه های مختلف بررسی خواهیم کرد.
برای دریافت مشاوره در زمینه مدیریت خانواده میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
منبع: مدیریت خانواده بر عهده کیست؟
مدیریت خانواده
اهمیت مدیریت خانواده و همچنین داشتن ارتباط موثر با آنها به قدری اهمیت دارد که در مقاطع تحصیلی مختلف، کتاب و یا حتی رشته ای به آن اختصاص داده میشود. هدف از اینکار آموزش های مهارت های مختلف در این زمینه و همچنین نحوه واکنش در مقابل تصمیمات و مسئولیت های اعضای خانواده است. اعضای یک خانواده، زمان زیادی را با یکدیگر گذرانده و تا حدی از نظرات و سلایق یکدیگر آگاهی دارند. اما داشتن خانواده ای سالم، علاوه بر شناخت، نیاز به برخورداری اعضا از روحیه مدیریت و همکاری، دارد.
انواع مدیریت خانواده
معمولا در فرهنگ ایرانی مدیریت خانواده به عهده یک نفر است. از آنجایی که پدر خانواده در بیشتر موارد وظیفه تامین نیازهای مادی اعضا را برعهده دارد؛ در زمینه های دیگر نیز سکان کشتی را به دست گرفته و اوضاع را مدیریت میکند. اما این در همه خانواده ها صدق نمیکند. همچنین عوامل مختلف دیگری نیز مثل شرایط فرهنگی و جامعه نیز در این مورد دخیل هستند.
- ۰ ۰
- ۰ نظر