انزوا طلبی از آن دسته ویژگیهایی است که علاوه بر خود فرد اطرافیان او را هم آزار میدهد. شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که دوست دارند با دیگران ارتباط برقرار کنند اما خجالت میکشند یا ممکن است بهطورکلی از رابطه با دیگران منصرف شده باشید و دلتان بخواهد تنها بمانید و یا تصور کنید دلتان میخواهد به یک مهمانی بروید اما همسرتان تمایلی به آمدن ندارد. یا فرزندتان ترجیح میدهد بیشتر وقتش را بدون شما و بهتنهایی بگذراند. این شرایط حتماً شما را کسل و خسته خواهد کرد. به همین خاطر درصورتیکه نشانه های گوشه گیری را در خود یا هر یک از اطرافیان میبینید بهتر است برای تغییر شرایط از یک مشاور کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه گوشه گیری و انزوا طلبی میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در کلینیک تخصصی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع: انزوا طلبی چه علل و عوارضی دارد
تعریف گوشه گیری و انزوا طلبی چیست؟
همانطور که گفتیم آنهایی که تمایل به گوشه نشینی و انزوا طلبی دارند معمولاً از جمعها گریزان هستند. روانشناسان بهطورکلی گوشهنشینها را به دو دسته تقسیم میکنند:
- آنهایی که دلشان نمیخواهد با دیگران ارتباط داشته باشند.
- آنهایی که میخواهند ولی نمیتوانند ارتباط برقرار کنند.
تفاوت این دو گروه بیشتر از همه در جمعهایی است که شرکت میکنند. گروه اول معمولاً دوستان بسیار محدودی دارند و ترجیح میدهند همیشه از دیگران دور باشند. اما گروه دوم بهتدریج که با جمعی آشنا میشوند دست از گوشهنشینی برمیدارند و با دیگران ارتباط برقرار میکنند. با همه اینها گوشهگیری به هر دلیلی باشد ناراحتکننده است و به همین خاطر میبایست فکری به حال این رفتار بکنید.
نشانه های گوشه گیری و انزوا طلبی
- اکثر ساعات روز و هفته را بهتنهایی میگذراند و بودن در میان جمع برایش ناراحتکننده است.
- اگر مجبور باشد در جمعی شرکت کند معمولاً تنهاست و در اولین فرصت جمع را ترک میکند.
- دوستان محدودی دارد
- بهسختی به دیگران اطمینان میکند
- حساسیت بالایی نسبت به طرد شدن از طرف دیگران دارد
- نسبت به انتقاد یا هر کلامی که بوی بیمهری بدهد بسیار حساس است
- معمولاً با دیگران ارتباط برقرار نمیکند و نسبت به روابط اجتماعی بدبین است.
تفاوت گوشه گیری و انزوا طلبی با درونگرایی
خیلیها شخصیتهای درونگرا را با گوشه گیرها یکی میدانند. شاید درونگراها تنها بودن را دوست داشته باشند اما گوشه گیر نیستند. کسانی که شخصیت درونگرا دارند در برقراری ارتباط با دیگران مشکلی ندارند اما ترجیح میدهند بیشتر زمانشان را برای خود بگذرانند.
درحالیکه گوشهگیرها از اینکه در جمع باشند ناراضی هستند و دلشان میخواهد هرچه سریعتر از این شرایط فرار کنند. یک نکته دیگر این است که درونگرایی بخشی از شخصیت یک نفر است و او را ناراحت نمیکند. اما گوشه گیری و انزوا طلبی در اغلب اوقات همراه با افکار منفی یا اضطراب و نگرانی است.
علت و دلایل گوشه گیری و انزوا طلبی
گوشه گیری و انزوا طلبی میتواند دلایل بسیاری داشته باشد. گاهی اوقات هم مجموعهای از دلایل باعث گوشه گیری یک نفر میشوند. مهمترین این دلایل عبارتند از:
- ۰ ۰
- ۰ نظر